Cancer Grand Challenges Future Leaders Conference 2024
Wednesday 13 November to Friday 15 November
Novotel Barcelona City, Spain

Day/Time	Wednesday 13 November	Thursday 14 November	Friday 15 November
8:00	·	Breakfast with your	Breakfast
8:15		Cancer Grand Challenges team	
8:30 8:45			Optional talk: Funding opportunities from the NCI, CRUK and ERC
9:00		Panel discussion:	5.10 -1.10
9:15		Introduction to the five new teams tackling cancer inequities, early-onset colorectal cancers, solid tumours in	Cancer cachexia (CANCAN)
9:30		children & T-cell receptors	
9:45			Polo of migraphiata in capacy (ORTIMISTICS)
10:00 10:15		Develop novel therapies to target unique features in solid	Role of microbiota in cancer (OPTIMISTICC)
10:30	Social activity for early arrivals	tumours in children (NexTGen)	Break (30min)
10:45		Break (30min)	"Meet the Expert" sessions
11:00		"Meet the Expert" sessions	
11:15		Understand how cells and tissues maintain "normal"	
11:30 11:45		phenotypes whilst harbouring oncogenic mutations (PROMINENT)	Unite & Conquer: Collective brainstorm to tackle cancer's toughest challenges
12:00		How cancer impacts people? Reflections from Patient	
12:15		Advocates	
12:30			
12:45		Lunch (1 hr) "Meet the Expert" sessions	Lunch (1 hr) "Meet the Expert" sessions
13:00 13:15		Meet the Expert sessions	Micel the Exhelt sessions
13:30			Keynote: Developing T-cell based immunotherapy
13:45	Registration	Patient Advocacy - Practical tips on how to incorporate the voice of patients in your research	approaches for childhood cancer
14:00	Registration	voice of patients in your research	Karin Straathof, UCL
14:15		Tissue specificity of some cancer genes	Collaboration session two: Perfecting your pitch
14:30 14:45		(SPECIFICANCER)	Periecting your pitch
15:00	Welcome and introduction to Cancer Grand Challenges	Break and group photo	(30min)
	welcome and introduction to Cancer Grand Challenges		
15:15		(30min)	
15:30			Challenge-setting pitches
15:30 15:45	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology	(30min) Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC)	Challenge-setting pitches
15:30 15:45 16:00	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer		Challenge-setting pitches Awards and conference close
15:30 15:45	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford		
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC)	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC) Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC) Collaboration session one:	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC) Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min)	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC) Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min)	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC) Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min)	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC) Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min)	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min)	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC) Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min) Poster session two	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min)	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC) Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min)	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min)	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC) Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min) Poster session two	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min)	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC) Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min) Poster session two Transport to reception (Coach service from hotel reception)	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45 20:00	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min) Poster session one	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC) Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min) Poster session two	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45 20:00 20:15	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min) Poster session one	Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min) Poster session two Transport to reception (Coach service from hotel reception) Networking evening at Sant Pau Modernist Hospital	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45 20:00	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min) Poster session one	Role of extrachromosomal DNAs in cancer (eDyNAmiC) Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min) Poster session two Transport to reception (Coach service from hotel reception)	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min) Poster session one	Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min) Poster session two Transport to reception (Coach service from hotel reception) Networking evening at Sant Pau Modernist Hospital Enjoy a standing dinner and an optional tour of the World	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min) Poster session one Novotel Barcelona City rooftop welcome reception	Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min) Poster session two Transport to reception (Coach service from hotel reception) Networking evening at Sant Pau Modernist Hospital Enjoy a standing dinner and an optional tour of the World	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15 21:30	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min) Poster session one	Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min) Poster session two Transport to reception (Coach service from hotel reception) Networking evening at Sant Pau Modernist Hospital Enjoy a standing dinner and an optional tour of the World Herritage site	
15:30 15:45 16:00 16:15 16:30 16:45 17:00 17:15 17:30 17:45 18:00 18:15 18:30 18:45 19:00 19:15 19:30 19:45 20:00 20:15 20:30 20:45 21:00 21:15	Keynote: Genomic insights: charting the future of cancer epidemiology David Hunter, University of Oxford Introduction to challenge-setting, networking activities, and ice-breaker Break (15min) Poster session one Novotel Barcelona City rooftop welcome reception	Collaboration session one: Strategic thinking and challenge-setting Break (15min) Poster session two Transport to reception (Coach service from hotel reception) Networking evening at Sant Pau Modernist Hospital Enjoy a standing dinner and an optional tour of the World	